B Sınıfı (Engelli) Ehliyet
H Sınıfı Ocak 2016 itibariyle kaldırılmıştır. Engelliler için ayrı bir sürücü belgesi sınıfı yoktur.
Direksiyon Eğitimi ve Direksiyon Sınavı otomatik vitesli ve engel durumunuza göre özel tertibatlı araçla yapılmaktadır.
B Sınıfı Engelli Sürücü Eğitimi
B sınıfı (engelli) sürücü adayı, sürüş eğitimlerini otomatik şanzımanlı araçlar ile alır ve yine otomatik vites araç ile Uygulamalı Direksiyon Sınavı’na katılır.
B Sınıfı Engelli Ehliyeti Almak İçin Gerekenler
- Kimlik fotokopisi
- Yaş şartı (18 yaşını doldurmuş olması)
- Öğrenim şartı (En az ilkokul 4. sınıfı bitirmiş olması)
- Sağlık şartı (Heyet Raporu)
- Adli sicil kaydı şartı (E-Devlet üzerinden alınabilir)
- 2 Adet Fotoğraf (Biometrik olması)
B Sınıfı (Engelli) Ehliyet Eğitimleri
Teorik Dersler (Toplam 34 saat)
Ders Gruplarımız
Derslerimiz 3 gruptan oluşmaktadır.
1 | Haftaiçi Gündüz | : 09:30 - 12:30 |
2 | Haftaiçi Akşam | : 18:30 - 21:00 |
3 | Hafta sonu | : 09:30 - 15:30 |
B Sınıfı (Engelli) Ehliyeti Sağlık Raporu
B Engelli Sürücü Belgesi Sağlık raporu almak için, Eğitim ve araştırma hastanelerine müracaat ederek heyet raporu aldıktan sonra sizi il sağlık komisyonuna sevk edecektir.
İl Sağlık Komisyonu Engel durumunuz göre Sağlık raporunuza ne tür araçları kullanıp, kullanamayacağınıza dair kısıtlama kodları ve gerekliyse özel tertibat için araç uyarlama kodları ekleyecektir. Sürücü belgenizde Sağlık raporunda belirtilen kısıtlama ve araç uyarlama kodları bulunacaktır bu kodlara uygun araç kullanmanız gerekmektedir.
Trafik Adabı
Bu dersle birlikte trafikte empati kurarak, daha uyumlu ve hoş görülü olabilmek için farkındalığınız oluşacak.
Süre: 4 Saat
Trafik ve Çevre Bilgisi
Yolda karşılaştığınız trafiği oluşturan unsurları öğrenecek, sürücülerin maksimum uyumda hareket edilebilmesi için gerekli olan tüm kurallar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
Süre: 16 Saat
Araç Tekniği
Otomobilin tüm aksamlarının çalışma şekillerini, teknik terimleriyle birlikte öğrenceğiniz Araç Tekniği Dersini tamamladığınızda, gündelik yaşamınızda da size bir çok fayda sağlayabilecek bilgiler edinmiş olacaksınız.
Süre: 6 Saat
İlk Yardım
Acil durumda yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar, olay yerinde yaralıya ilk müdahale ve insan anatomisi gibi kritik konularda bilgi sahibi olacaksınız.
Süre: 8 Saat
NOT: Kursumuz bünyesinde e-sınav formatında deneme sınavları yapılmaktadır.
Teorik Sınav Hakkı - Puan
Teorik sınavlara en fazla 4 kez girilebilir. 4 sınavdan da başarısız olan aday, kayıt işlemlerini tekrar başlatması gerekmektedir.
Elektronik sınava giren adaylar tüm konulardan bir sınava girer. Toplam 50 sorudan 35 soruya doğru cevap vermesi halinde başarılı sayılacaktır. Başarılı olabilmesi için en az 70 puan alması gerekmektedir.
Direksiyon Dersleri
Toplamda 34 saat teorik eğitimi alıp, e-sınav'ı başarıyla tamamlayan adaylar direksiyon dersi almaya hak kazanırlar.
Direksiyon dersleriniz, kayıt olurken sizin tercih ettiğiniz ehliyet sınıfına göre otomatik yada manuel vitesli araçlar ile yapılmaktadır.
Direksiyon Eğitim Programı toplamda 16 saat olup, ilk 2 saati kurumumuzdaki simülatörlerle sanal trafik ortamında yapılmaktadır. Kalan 14 saati, her bir saati 50dk. aktif sürüş ve 10dk mola içerecek şekilde, 2’şer saatlik periyotlarda, kişiye özel oluşturulan programlar dahilinde yürütülmektedir.
Eğitmen, her aday için ayrı performans takip çizelgesi tutar, her dersin sonunda adayın performansını değerlendirir ve not alır. İlgili performans notları bir sonraki ders için adayın durumuna özel planlama yapılmasını sağlar. Bu şekilde 16 saat direksiyon eğitimini tamamlayan adaylar, Uygulamalı Direksiyon Sınavına girebilir.
Kursumuz bünyesinde, adayların sınav heyecanını yenmesi için direksiyon sınav formatında ÖN SINAV yapılmaktadır.
Adayların Direksiyon Sınavı tarihleri, il/ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği tarihlerde uygulamalı olarak yapılır.
Eğitim alanlarına ulaşım
Kursiyerlerimizin direksiyon dersleri için direksiyon eğitim alanlarına ulaşımını ilgili şubelerimizden araçlarımızla gidiş/geliş olarak sağlamaktayız.